Preskoči navigacijo .

Letenje na Kriški gori

Za nedeljo, 10.5.09 je planirano društven pohod in letenje na Kriški gori pri Golniku blizu Kranja. Ob 10.uri se dobimo v Seničnem na pristanku (malo naprej od Golnika na levi strani). Potem se peljemo do Gozda, tam damo nahrbtnike na tovorno žičnico (3,5 EUR), in se v eni uri povzpnemo do koče na Kriški gori. Za pohodnike je od tam možen pohod po grebenu Kriške gore do Tolstega vrha (ena ura in pol). Izkušeni padalci bodo šli v zrak po 13.uri in leteli proti Storžiču, Zaplati in Krvavcu ter nazaj. Ostali bodo šli v zrak po 15. uri in jadrali po Kriški gori in do Storžiča.
Vabljeni jadralni padalci, pohodniki in družinski člani.
Udeležbo potrdite na tel. 031 536211 (Frenk) ali 041 432447 (Srečko).

LP

Možnosti prikaza komentarjev

Izberite način prikaza komentarjev in kliknite na "Shrani nastavitve" za aktivacijo sprememb.

Kriška

Fino, lepe "štreke", še posebej pohvale članom, kateri se pripravljajo za licenco. Več nas je, lepše in lažje je!
lp zupy

take dneve je potrebno

take dneve je potrebno večkrat ponoviti,res je bilo čudovito,kogar ni bilo naj si za drugič vazame čas,mu res ne bo žal.drugega nimam kaj dodati saj so že spodnji vse lepo napisali. vsem lp

Se strinjam s Sašotom-

Se strinjam s Sašotom- čudovit dan v odlični družbi.
Manjkala je mogoče samo krema za sončenje :-)

Post festum

Nekdo pač mora biti prvi... Včeraj se je odvijalo tisto kar bi lahko prevedli, že večkrat izrečeno in slišano "carpe diem" in uživali ter izkoristili dan v popolnosti. Prav prijetna druščina ste, vsi skupaj. Še posebej pa zahvala vsem tistim, ki ste pomagali na štartu in Srečku za točne informacije o celotni trasi od Kriške gore proti Krvavcu. Popolnoma si uganil, kje lahko pričakujemo propadanja in kje dviganja. Nekdo je izjavil, ja saj boš tudi ti vse to zvedel, ko boš že tolikokrat prečekiral vsak kamen na tej trasi. Že res. Ampak vse to je potrebno, da se prenese na naslednje rodove, mlade in tudi še manj izkušene padalce ter tiste, ki prvič letijo na tem področju... in prav to je tisti magnet, ki vleče k vodji (beri: inštruktorju v pravem pomenu besede).
Prav sproščeno in prijetno druženje pa je vstopnica za naslednje srečanje, ki ga že vsi komaj čakamo.

p.s. Za tiste, ki ne vedo kdo je paraglider7 = Sašo G.

Če se preštejemo, nas je

Če se preštejemo, nas je bilo kar 22, od tega 14 letalcev, ostali pa pohodniki. Lep dan, prijetna družba, sproščen pohod, čudovito letenje dopoldne iz Gozda in popoldne iz Kriške gore... Le kaj še naj povemo tistim, ki so manjkali.
Nabirali so se novi kilometri, uživalo se je v prelepih razgledih, velika večina nas je po zraku obiskala vrh Storžiča.
Sašo je zelo lepo napisal glede prenašanja znanja, moram ga samo popraviti, da propadanj in dviganj nisem uganil, ampak sem na tem terenu letel že tolikokrat individualno in na tekmah,da poznam že vsak žleb,greben in stebrček, da sem jih lahko napovedal na pravih mestih ;-)
Znanje se res vseskozi zbira, najlažje ga vsak posameznik lahko pridobi na takšen način s skupnim letenjem.

Hvala vsem, ki so pomagali na vzletišču, še posebej Janiju, ki je "mlajšim ptičem" pomagal dvigniti krila v zrak in Frenku, ki mi jih je očetovsko pomagal voditi proti Storžiču in Zaplati.
Hvala tudi spremljevalni ekipi, pohodnikom, ki so poskrbeli za prevoze avtomobilov.

Torej še enkrat, bilo je res "fajn" in vabimo vse ,da se pridružite na naslednjih društvenih akcijah.

Ups, še nekaj sem pozabil. Malo je takih, ki so nad Storžičem v maju v kratkih hlačah. Moralo je biti kar malo mrzlo. Sašo, te kaj trga po nogah? ;-))

LP
Srečko