Objavljanje slik v "Galerija"

--- Najprej en nasvet tistim, ki boste objavljali slike :

preden jih boste prenesli na našo stran jih spravite na velikost 100-300 Kb (ponavadi originali zasedejo več, od 1-2 Mb).

Najlažje je to narediti v programu Microsoft Office Picture Manager.
Ko tam odprete sliko, izberite v levem zgornjem vogalu prikaz vseh slik v mini velikosti. Potem zgoraj izberite Urejanje - Izberi vse. Nato zgoraj izberite Slika - Spremeni velikost - Vnaprej določena širina x višina - Dokument majhna (800x600 px). Nato "v redu". Ko zapreš program, potrdi shrnjevanje in počakaj da se stvar dokonča.Sedaj so slike v želeni velikosti.

Pred temi vsemi opravili si naredi nekje kopijo slik v originalni velikosti, da jih ohraniš, če jih boš kdaj rabil.

---Dobro je dajati slike v albume. Nov album s slikami (npr. za uporabnika Peter Klepec) narediš takole (namesto Petra Klepca seveda tvoje uporabniško ime):

1. v "Galerija" izbereš Album uporabnika Peter Klepec
2. Na levi strani zaslona klikni "Dodaj album"
3. Odpre se ti "Objavi album", V prvo okence pod "Naslov" vpišeš naslov, ki ga bo album imel. V drugi vrstici pod "Starš" naj bo "Album uporabnika Peter Klepec"
4. Pritisni "Pošlji" čisto spodaj

5. Odpri nov album, ki si ga ustvaril
6. Na levi strani zaslona klikni "Dodaj sliko"
7. Odpre se ti "Dodaj sliko"
8. V drugi vrstici pod "Starš" izberi naslov albuma, kamor boš dal sliko (ta naslov si ustvaril malo prej)
9. Izberi mesto, od koder boš naložil sliko
10. Pritisni "Pošlji" čisto spodaj
itd......

Veliko uspeha in objavite čimveč slik iz letenja!

slike

hvala!

program za resize slik

ma kdo kako idejo s čim naj zmanjšam slike za objavo? ker ta predložen program mi ne dela (mam visto, pa mi javlja da dela program samo na xp). sem probala slike vseen objavit, pa traja in traja in trajaaa.... :(