Preskoči navigacijo .

Društvena obvestila - junij12

--- Kot ste bili že obveščeni, bomo izvedli društveni piknik v nedeljo, 17. junija 2012 v Laškem. Piknik bo priložnost za druženje, letenje, glasbo, pijačo, golaž , odojek,… Urejeno je tudi igrišče za odbojko in nogomet. Začetek druženja bo ob 10. uri , golaž bo na voljo ob 13. uri, odojek pa ob 15. uri.
Izvedena bo tudi društvena tekma »na piko«. Pristanek za meritve rezultatov bo odprt od 16.30 do 17.30 ure, letelo pa se bo seveda preko celega dneva.
Za delno kritje stroškov bo prispevek 5 EUR po osebi. Denar, katerega nam bo nekaj tako še ostalo na društvenem računu, bomo pa porabili kot prispevek članom pri nabavi oblačil ali kakšnih drugih stvari, za katere se bomo skupno dogovorili v naslednjem obdobju.
Potrditev prijav in števila oseb na mail skyeris@gmail.com do srede, 13. junija 2012. Se vidimo, opravičil ne sprejemamo ;-)

--- Delovno akcijo košenja in čiščenja vzletišča na Mrzlici bomo izvedli še v mesecu juniju in sicer enkrat v popoldanskem času. Informacije o tem boste prejeli po mailih, objavljene bodo tudi na društveni strani.

--- Zgornji del vadbenega poligona na Golovcu smo pokosili. V dnevih z jugozahodnim vetrom vas vabimo na utrjevanje »hendlinga«.

--- Sky klub Velenje organizira v soboto, 9. junija 2012,ob njihovi 20-letnici delovanja, piknik in letenje na Pobrežju pri Nazarjah. Več o programu na naši društveni strani pod »Aktivne teme«. Prijave so zaželene, zbira jih naš Jani, tel. 040 705811.

--- DJP Kajuh Frankolovo prireja tradicionalni blagoslov jadralnih padal v nedeljo, 10. junija 2012 z letenjem iz Konjiške gore od 10.ure dalje. Vsak obiskovalec bo prejel brezplačen topel obrok. Blagoslov bo ob 17. uri.

--- V juniju bo en vikend podaljšan za en dan, saj je praznik v ponedeljek, 25. junija. Glede na vremenske razmere se planira letenje v Posočju ali na Kaštelirju. Vse informacije bodo objavljene na društveni strani sredi tedna, ko se bo že vedela vremenska situacija.

--- Od 4.-19. avgusta 2012 odhajamo na društveno letenje in druženje v Posočje. Naša baza bo v prvem tednu kamp Gabrje pri vasi Gabrje, od 11. avgusta dalje pa kot vsako leto v kampu Siber pri Tolminu. Slike lokacij kampov si lahko ogledate v »Galerija društva« na društveni strani. Cena na osebo v kampu Gabrje je 6 EUR + turistična taksa, v kampu Siber pa 6 EUR z vključeno turistično takso na dan (avto, šotor, itd.-brezplačno). Prvi teden bomo v kampu Gabrje zavoljo tega, ker je takrat v Tolminu prireditev »Metalcamp« in bo kamp Siber zaseden.
Kombiniralo se bo letenje na Kobali, Kobariškem Stolu, Livškem Kuku in Matajurju, odvisno od smeri vetra in vremenskih pogojev. Letenje bo za različne stopnje zahtevnosti – od lepih panoramskih poletov (dopoldne), večerne termike (pozno popoldne), do krajših in daljših preletov.
Za vse, predvsem pa za neletalni del ekipe,Tolminsko omogoča izvajanje različnih ostalih dejavnosti: kolesarjenje, pohodi, ogledi slapov, izvirov in vojnih znamenitosti in ostankov, čolnarjenje, itd. Tudi te aktivnosti se bodo sproti planirale. V večernem času je možno na družabnem prostoru v kampu Siber pripraviti skupne večere s pripravo hrane, na voljo je vsa oprema za pečenje, itd. Od letos je na voljo tudi internetna povezava.
Vabimo vas, da se pridružite. Zaradi lažje organizacije sporočite (skyeris@gmail.com), katere dneve planirate preživeti na Tolminskem.
Video iz 2009:
http://www.albatroscelje-drustvo.si/node/2902

--- Po zelo uspešnih sezonah v tekmovanju OLC v preletih, ko smo osvajali prvo mesto v številu letov v mednarodnem merilu, tudi letos naše društvo uspešno nadaljuje z enakimi rezultati, saj smo zopet v vodstvu. Zaželimo si čimveč lepega in varnega letenja.
http://xcglobe.com/olc/index.php/stats?stat=2&order=0&year=2012&gtype=0&...

Lep pozdrav

http://www.albatroscelje-drustvo.si/